Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika3

Főoldal » Általános iskola » Fizika
504
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
5. "c" a helyes
6. a. 2·84=168Pa
b. 84-84 Pa
7. a. p=Fny/A=27N/0,03m²=900Pa
b. 27N
c. A=Fny/p=27/3750=0,0072m²=72cm²
A kisebb lapon negyede a nyomás
8. Fny=p·A=22000·1,5=33000N ⇒m=3300kg=3,3t
9.
nagyobb legyen a nyomás: a kés éle, a tű hegye, a préselésnél
kisebb legyen a nyomás: széles hótalpak, beszakadt jégről menteni, teherautók, kamionoknál széles és sok kerék alkalmazása
0