Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sürgős valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
594
Egy téglatest oldalélei 2,6 dm, 4,6 dm és 6,6 dm hosszúak.

a,Mekkora a térfogata?
b,Mekkora a felszíne?
c,Milyen hosszúak az oldallapok lapátlói?
d,Milyen hosszú a testátlója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Érdemes a függvénytáblát kinyitni és megnézni a képleteket...

Térfogat = a szor b szer c , ahol a, c az egy csúcsból kiinduló élek hossza

V = 2,6 szor 4,6 szor 6,6 = 78,936

Felszín = 2 (ab+bc+ab) = 2 (2,6 szor 4,6 meg 2,6 szor 6,6 meg 4,6 szor 6,6)

testátló négyzete = a négyzet meg b négyzet meg c négyzet
testátló négyzete = 71,8

testátló = gyök 71,8
TESTÁTLÓ í= 8,45

lapátló négyzete = 2, 6 négyzete + 4,6 négyzete
egyik lapátló négyzete = 27,92
egyik lapátló = 5,28


a többi lapátlót is így kell számolni, csak másik két élpárt kell használni
0