Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális eloszlás, valószínűség

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
527
Szép napot! Az alábbi kérdésem lenne:
Legyen ξ exponenciális eloszlású λ = 5 paraméterrel.
Határozzuk meg a P(ξ ≤ 3) és a P(2 ≤ ξ ≤ 4) valószínűségeket!

Válaszokat előre köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Elküldtem a megoldást.

Röviden
F(x) = 1- e -ad ( -lambda szor x)
ez adja meg a területek összegét x-ig. neve eloszlás fv

F(3) = 1- e -ad (-15)= 0,9999996941

P(2-4) = F(4)-F(2) =4,54 szer 10 a -5 dikenen.

F(4) = 1-e-ad (-20)
F(2) = 1- e-ad (-10)
Módosítva: 6 éve
0