Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
697
Hány egész szám elégíti ki az alábbi egyenlőtlenséget?


Nincs ilyen egész szám.
2
1
3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Ha csak a megoldás kell, azt a WolframAlpha megadja:

http://www.wolframalpha.com/input/?i=abs(%7Cx-3%7C-2)-1%3D%7C(x%5E2-4x)%2F4%7C

x=0 és x=4 az egész megoldások, tehát 2 egész megoldása van.

Ha a levezetés is kell, azt külön kérésre leírom.
0

Ha az egyenlőtlenség grafikusan megoldod (képet csatoltam), akkor észrevehető, hogy a
bal oldali függvény (kék) akkor lesz nagyobb, ha a grafikonj a jobb oldalu függvény (piros) felett van. A bal oldali függvény csak egy helyen lesz a jobb oldali függvény felett egész pontban, s ez az x=3. (Ide húztam neked segítségül egy vékony függőleges egyenest)

Tehát csak egy egész szám elégíti ki az egyenlőtlenséget
Módosítva: 9 éve
1

Nem tudom melyik a jó válasz, mivel ez olyan feladat ami még nincs benne a tananyagunkban.
Módosítva: 9 éve
0