Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Sziasztok. Légyszi segítsetek, előre is köszönöm válaszotokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
kül játék, 1-1

a könyveket letesszük az asztalra és rátesszük a neveket.
Számít -e a nevek sorrendje?
igen, mert a könyvek különbözőek.----variáció

rakhatok egy nevet többször?--nem , egy egyet kaphat----nem ismétlődő
számuk: 20 szor 19 szer 18 szor 17 szer 16 = 1860480

Mi változik a második esetben?
egy nevet többször is tehetek le.

20 szor20 szor.... = 20 az ötödiken= 3200000


Az utolsó már más. Itt a nevek sorrendje NEM számít 8 a könyvek egyformák. Csak az fonots, hogy kinek a neve lesz kiválasztva.
Kombináció , nincs ismétlés:
20 alatt az 5 = 15504
0