Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
903
1.A vezetőn 2,5 percig tartosan 0,8 A erossegu aram haladt at. Hany elektron aramlott at a vezeton ez ido alatt ha egy elektron toltese 16*10^-19 C?
2.Egy vezetőn bizonyos ideig tartósan 1,6 A erősségű áram folyik. Ez idő alatt 6,4*10^20 db elektron áramlik at a vezeton. Mekkora az áram erőssége ha ugyanannyi idő alatt 4*10^20 db elektron áramlik at?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, fizika, házi, szöveges, számolás, áram, áramerősség, egyenáram, elektromos, vezető
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
I=Q/t⇒Q=I·t=0,8·150=120C
n=120/16·10-19=7,5·1019db elektron haladt át.
0

2.
C=6,4·1020·16·10-19=1024C töltés haladt át
t=Q/I=1024/1,6=640s
I'=?
I'=Q/t=640/640=1A
0