Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni??Nagyon fontos lenne

Főoldal » Középiskola » Matematika
456
Egy ABC haromszog oldalai AB=8 cm,BC=5 cm és AC=7cm hosszusaguak.
K:Igazold,hogy a haromszog terulete 10gyok3 negyzet cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Erre van egy gyönyörű képlet a fv táblában. Neve Heron képlet. CSAK az oldalak kellenek.

Ebben szerepel az "s"
s = kerület fele = (7+8+5) /2= 10
s-a= 10-7 =3
s-b = 10-8 =2
s-c=10-5 = 5

képlet = gyök ( s(s-a)(s-b)(s-c)

először a fenti 4 számot össze kell szorozni= 300
ennek kell a gyöke = gyök 300
= gyök 3 szor gyök 100 = gyök 3 szor 10
0