Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
X+33+(1474X-X)54=1474X*40
Nekem X=0,0231
Nem tudom, hogy jó e ez így.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először felbontod a zárójelet:
x+33+(1473x)54=58960x
Beszorzol 54-gyel:
x+33+79542x=58960x
Összevonod az x-es tagokat:
79543x+33=58960x
Kivonsz mindkét oldalból 79543-at
33=-20583x
Aztán elosztod a 33-at (-20583)-mal:
x=-0,00160326
Módosítva: 6 éve
0