Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Mekkora a térfogata és a felszíne egy

3,5 dm sugarú gömbnek;
3,5 dm oldalélű kockának;
3,5 dm magas hengernek, ha alapkörének átmérője is 3,5 dm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ππGömb felszíne:
A=4r²π=4×3,5²×3,14=1884,785 dm²
Gömb térfogata:
V=(4r³π)/3=(4×10³×3,14)/3=4186,667 dm²
Kocka felszíne:
A=6a²=6×3,5²=73,5 dm²
Kocka térfogata:
V=a³=3,5³=42,875 dm³
Henger felszíne:
A=2r²π+2rπm=19,233+38,465=57,698 dm²
Henger térfogata:
V=r²πm=1,75²×3,14×3,5=33,657 dm³
d=3,5 dm
r=1,75 dm
m=3,5 dm








0