Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudna valaki segiteni? Még ma le kell adnom:(

Főoldal » Középiskola » Matematika
1177
1,Hány oldalú az a konvex sokszög, amelyben a belső szögek összege kétszer akkora mint a külső szögek összege?
2,Számítsuk ki a szabályos sokszög belső és egy külső szögét ha oldalainak száma 6.
3,Hány oldalu az a szabályos sokszög, amelyben egy belső szög nagysága 60fok?
4,Hány oldalú az a konvex sokszög, amelyben az átlók száma 2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, háromszög, belső szögek összege 180⁰, külső szögeké 360⁰
2, szabályos hatszögről van szó, a hatszög belső szögeinek összege (6-2)·180⁰=720⁰, egy belső szög 720/6=120⁰
Egy külső szög a belső szöget 180⁰-ra egészíti ki, tehát 180-120=60⁰
3, A szabályos háromszög belső szögei 60⁰-sak (180/3)
4, Négy oldalú, mivel a sokszögek átlóinak száma n(n-3)/2, ennek a kifejezésnek az értéke n=4-nél lesz 2
0