Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
306
Ami be van jelölve! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
13,
b, c, e
A többi nem jó, mert a szögek összege nagyobb mint 180.

15, azt tudni kell, hogy a háromszög belső szögeinek összege 180fok.
Az a) feladatnál a rajzomon beírtam, a keresendő szögeket, β és γ.
A 105fok a β 180fokra egészíti ki, tehát már két szögünk megvan.
42fok, 75fok. Ezeket kivonjuk a 180ból, és megkapjuk a γ.
180- (42+75)=63fok.
Tehát a háromszög szögei:
42fok, 75fok, és 63fok.

b)
Itt is a két kisebb háromszög belső szögeinek összege 180. A kis háromszögek derékszögűek, tehát könnyen megadhatóak a hiányzó szögek.
60fok + 90fok = 150fok. Itt a hiányzó szög 30fok.
Másiknál: 45fok + 90fok = 135fok. A hiányzó szög 45fok.
Módosítva: 6 éve
0

Köszönöm szépen
1