Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
631
Ugyanakkora 2 m/s kezdősebességgel vízszintesen elindítunk egy 0,5 kg és egy 2 kg tömegű fahasábot. Mekkora úton állnak meg a testek, ha a súrlódási együttható 0,2? Függ-e az út a test tömegétől?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Írjuk fel az erőket:
y tengely: N-Mg=0
x tengely: ma=S
S=N*μ

s=v02 /2a

M=0,5 kg
N=5 N
S= 5*0,2=1 N
0,5a=1 a=2
s=2*2/(2*2)=1 m

M=2 kg
N=20N
S=20*0,2=4
2a=4 a=2
s=4/4=1 m

Nem függ a test tömegétől.





Módosítva: 6 éve
1