Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.Osztály Matek X Y

Főoldal » Általános iskola » Matematika
442
Sziasztok segítenétek megoldani a feladatokat levezetésesen ? A feladatokat mellékeltem. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, segítség, 8.osztály, xy
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.feladat
-24
3,5
1,9

2.feladat
5(5-a)
y(5y²+3)
6y²-3yx²

3.feladat
-2,2b+13-13,7a

4.feladat
4x-16-8x+96=6x
-4x+80=6x
80=10x
x=8
Ellenőrzés:
Bal oldal: 48
Jobb oldal: 48
7(y-3)-2y=y
7y-21=3y
-21=-4y
y=21/4

5.feladat
Hatodikas: x
Ötödikes: 2x
Hetedikes: 2x-10
Összesen:
5x-10=115
5x=125
x=25
Így 25 hatodikas, 50 ötödikes és 40 hetedikes van









0