Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljes indukcios bizonyitas

Főoldal » Középiskola » Matematika
723
A szamtani es a negyzetes kozep kozti egyenlotlenseg bizonyitasa n tag eseten teljes indukcioval. Vajon ezt hogy kell?:(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
bizonyítás, Teljes indukcio, Szamtani kozep, Negyzetes kozep
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szerintem így :)

Bal oldal
tört számlálója=a1+.....+an
tört nevezője=n

Jobb oldal (az egész gyök alatt)
tört számlálója= a12+....+an2
tört nevezője=n

és a két oldal között nagyobb vagy egyenlő jel van, és a "kacsacsőr" a jobb oldal felé nyílik, tehát az a nagyobb.
-1

Csatoltam a képet az egyenlőtlenség egyik bizonyításáról.



0

0