Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
377
1. Egy rendezvényen az italokat 2 dl poharakba öntjük, akkor 120 db pohárra lesz szükség. Hány db pohárra lenne szükség, ha fél literes poharakat használunk?
2. Egy nap 40%-át átalszom. 30%-ában dolgozom. Mennyi a szabadidőm órában?
3. Hány százalék a kedvezmény az áruházban, ha 19600 Ft-os kabátot 14700 Ft-ért árusítja?
4. Almát és körtét termesztenek a gazdaságban.A termés 54%-a alma a többi körte. 5,75 tonna körte termett. Mennyi almát termesztettek?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
A legelsőt kiszámoltam
0

1.feladat
2 dl 120 db
5 dl 300 darab kell
2.feladat
24-24×40/100)-24×(30/100)=24-9,6-7,2=7,2 szabad órám van
3.feladat
14700/(19600/100)=75%
Így 25 %-os a kedvezmény
4.feladat
46%=5750 kg
1%=125 kg
54%=6750 kg almát termesztettek

1

A legelsőnél a végén nem 48 pohár jön ki ?
0