Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnatok segiteni?sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
643
A kovetkezo kepletek egyenletrendezessel fejezd ki a keplet melle irt valtozot!


Az a, b, c alpontban tudnatok segiteni?Nagyon megkoszonnem!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A lényeg, hogy mindkét oldallal ugyanazt csinálod, amíg egyik oldalon csak az marad, amit keresel. Ha valamit el akarsz tüntetni az adott oldalról, akkor az "ellentétes" műveletét csinálod, mint amivel szerepel (kivonás-összeadás, szorzás-osztás)


a)
V=abc / :ac
V/ac=b

b)
T=am/2 /*2
2T=am /:a
2T/a=m

c)
T=(a+c)/2 * m / :m
T/m = (a+c)/2 / *2
2T/m=a+c /-a
2T/m - a =c
0