Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szórás

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Tegyük fel, hogy egy alkatrész élettartama normális eloszlású 2300+ 400 óra várható értékkel és 40 szórással. Számítsuk ki, hogy az első 450 órában a lámpák hány százaléka megy tönkre!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
százalék, szórás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Könnyű, ha van egy grafikus kalkulátorod.
P ( X kisebb 450 ) = 0
amennyiben az átlag =2700 és szórás = 40

egyébként standardizálni kell a változót...és kell egy táblázat.
leírhatom és emailben tudom küldeni, ha kell.
0