Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
cos²2x≤sin²2x-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin2x=1-cos2x

cos22x≤1-cos22x-1
2*cos22x≤0

Mivel négyzet nem lehet kisebb mint 0, csak a cos2x=0 a megoldás
2x=π/2 +2kπ és 2x=3π/2 +2kπ
x= π/4 + k*π/2
0