Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
605
megoldási folyamat kellene 3781 és a 3782 feladatnak előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
3781) Az "u" után csak 1 betűből van 2 darab, vagyis 106/108 van az u előtt. = 53/54-ed a valószínűsége (98.15%)
3782) Lottóknál a telitalálat esélyének számítása n alatt a k, ahol n az összes szám, k pedig a kiválasztandó számok. Vagyis: 5-ös lottónál 90 alatt az 5, ami nagyjából 1 a 44 millióhoz (0.000002275%). Hatoslottónál 45 alatt a 6, ez nagyjából 1 a 8 millióhoz (0.0000123%) . Totónál 3¹³=1594323 (0.0000627%)
Módosítva: 9 éve
0

3781) Komplementer eseménnyel kell számolni. Azaz a a biztos eseményből ki kell vonni annak a valószínűségét, hogy a kiválasztott betű az u, vagy az u utáni. Ebből kettő darab van. Így a valószínűség:

1-2/108=53/54 = 0,98148148...

3782) A klasszikus valószínűséget felhasználva a kedvező eset minden esetben az 1 lesz.
Az összes eset:
A (öröslottó esetén) = (90 , 5) (90 alatt az 5), ami kb 0,000000022
B (hatoslottó esetén) = (45 , 6) (45 alatt a 6), ami kb 0,000000122
C (13+1 totó esetén) = 314, ami kb 0,000000209

Ez alapján a sorrend P(A) < P(B) < P(C)
Módosítva: 9 éve
0