Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör érintőjének egyenlete S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
656
Írjuk fel az (x – 3)^2 + y^2= 8 egyenletű körhöz a P ponton keresztül húzható érintő egyenletét, ha
a. P(-5;0)
b. P(-2;4)
c. P(8;1)
d. P(2;-7)
Megkérnék, valakit, hogy segítsen ezekben, mivel most kezdtük el nemrég gyakorolni az ilyen feladatokat és sajnos most leragadtam és sehol sem találok részletes példákat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, koordinátageometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ma készítettem erről a témáról videót. Ha van kedved, nézd meg kérlek. Üdv.
https://www.youtube.com/watch?v=QjKTzctTbgc&t=24s
0