Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kúpok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2732
Mekkora az egyenes körkúp térfogata és felszíne ha alkotója 10cm,alapkörének sugara 6cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

a=10 cm
r=6 cm
m²+r²=a²
m²+36=100
m²=64
m=8 cm
Felszíne:
A=r²π+rπa=113,04+188,4=301,44 cm²
Térfogata:
V=(r²πm)/3=(6²×3,14×8)/3=301,44 cm³
0