Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika háziban tudnátok nekem segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
779
Egy henger palástját egy 15 cm-szer 10 cm-es lapból alakítjuk ki, A téglalap egyik rövid oldala mentén egy 1 cm széles sávot ragasztóval kenünk be, és ezt a sávot használjuk az összeillesztésre.
a) Mekkora sugarú köröket kell kivágni az alaplapoknak?
b) Mekkora a felszíne az így kapott hengernek?
c) Mekkora a térfogata az így kapott hengernek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
!!!! Módosítottam a csatolt képet a következő kommentben.!!!!

Mivel a téglalap egyik rövid oldala mentén egy 1 cm széles sávot levágunk, azért a henger palástja 14x10cm-es téglalap lesz.

a) r = 2,23 cm
b) A = 41,19 cm2
c) V = 155,97 cm3

Csatolom a levezetést.

Módosítva: 9 éve
2

Módosított számolás:

Mivel a téglalap egyik rövid oldala mentén egy 1 cm széles sávot levágunk, azért a henger palástja 14x10cm-es téglalap lesz.

a) r = 2,23 cm
b) A = 171,19 cm2
c) V = 155,97 cm3

Csatolom a levezetést.
Módosítva: 9 éve
1