Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztikai számítások

Főoldal » Középiskola » Matematika
720
6) Egy osztályba 13 fiú és 16 lány jár. A fiúk testmagasságának az átlaga 181,5 cm, a lányoké 167,8 cm. Félévkor új tanuló, a 187 cm-es Balázs érkezik az osztályba. a) Számold ki Balázs érkezése előtt az osztály átlagmagasságát! b) Mekkora lett Balázzsal együtt a fiúk átlagmagassága? c) Határozd meg a 30 fős osztály átlagmagasságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

A fiúk összesen: 181,5×13=2359,5 cm
Lányok összesen: 167,8×16=2684,8 cm
a,
Átlag volt: (2359,5+2684,8)/29=173,941 cm
b,
(2359,5+187)/14=181,893 cm Balázzsal együtt a fiúk átlaga
c,
5231,3/30=174,377 cm
0