Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az x tengelyt akkor metszi, ha y=0, az y-t pedig ha x=0.
Illesszük be rendre ezeket és oldjuk meg a kapott másodfokút.

X tengely metszetei:
a) (x-4)2 + 22 = 16
x2 -8x+16+4=16
x2-8x+4=0
4±2* 3 

b)
x2-6*x-7=0
7 és -1


Y tengely metszetei:
a) -42 +(y+2)2=16
16+y2 +4y+4=16
y2+4y+4=0
-2

b)
y2-6y-7=0
7 és -1
0