Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ma válaszoljatok légyszi

Főoldal » Általános iskola » Kémia
558
Számísd ki az Al2O3 és az Fe2O3 százalékos összetételét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Az Al₂O₃ 1 móljának tömege: 2*27+3*16 = 102 g/mol
Az Fe₂O₃ 1 móljának tömege: 2*56+3*16 = 160 g/mol

Az Al₂O₃ alumínium tartalma: 2*27*100 / 102 = 52,9 tömeg%
Az Al₂O₃ oxigén tartalma: 3*16*100 / 102 = 47,1 tömeg%

Az Fe₂O₃ vas tartalma: 2*56*100 / 160 = 70 tömeg%
Az Fe₂O₃ oxigén tartalma: 3*16*100 / 160 = 30 tömeg%
3