Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozzuk meg az ABC háromszög körülírt körének egyenletét.

Főoldal » Középiskola » Matematika
690
A (3 ; 8)
B ( -8 ; 2)
C (-8 ; 8)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, egyenlet, koordináta-geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kiegészítés a lapon lévő számoláshoz:
Én személy szerint nem nagyon szeretek negatívval számolni, ezért ahol a feladat megengedi, egyszerűsíteni szoktam. Így történt ez most is:
vAB=(xB-xA ; yB-yA = (-8-3 ; 2-8) = (-11 ; -6)
(-1)-gyel való egyszerűsíts után vAB = (11 ; 6)

Csatoltam a megoldás levezését.
A vége az előttem szólóval nem egyezik, ezért kérlek mindkettőt számold át.

Középpont a felrajzolt ábrából is látszik, nem az y tengelyen van.

Módosítva: 9 éve
1