Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
9832
Írjuk fel az AB átmérőjű kör egyenletét,ha A(-2;2) és B(4;0).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kör egyenlete:
(x-u)2+(y-v)2=r
Ahol a kör középpontjának koordinátája (u;v), a kör sugara az r.

A kör középpont a két pont által meghatározott szakasz felezőpontja, a kör sugara a felezőpont és valamely pont távolsága.

F(-2+4/2;2+0/2)=(1;1)
d(AF)= (-2+4)2+(2+0)2 = 4+4 = 8 

(x-1)2+(y-1)2=8
Módosítva: 9 éve
0