Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ammónia oldat pHja

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
1386
Számítsa ki a 0,01 M-os ammónia oldat pH-ját (Kd=1,8 *10^-5, Kv=1,1 *10^-14)!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
c=0,02M
1,79*10^-5=[OH]^2/(0,02-[OH-])
[OH-]=0,0006M
pOH=-lg[OH]=3,22
pH=14-pOH=10,88
0