Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1834
1. Feladat
Két szám összege 40, különbsége 13. Melyik ez a két szám? (Ellenőrzés is kell)

2. Feladat
Egy panzióban három- és kétágyas szobák vannak. Összesen 14 szoba van, a férőhelyek száma 34. Hány két-, illetve háromágyas szoba van a panzióban? (Ellenőrzéssel)


Előre is köszönöm a segítségeket, válaszokat:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1, 40= x+x-13 /öv
40= 2x-13 /+13
53= 2x /:2
26,5 = x
Ell.: 26,5-13= 13,5
26,5+13,5= 40

2, sajnos még nem tanultuk
0

háromágyas szoba: x
háromágyas szoba férőhelye: 3x
kétágyas szoba: 14-x
kétágyas szoba férőhelye: (14-x)×2=28-2x
Összesen:
3x+28-2x=34
x+28=34
x=6
Így 6 háromágyas szoba van és 8 kétágyas
Ellenőrzés: 6×3+8×2=34
0