Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
5103
Egy szimmetrikus trapéz hosszabbik alapja 20cm, szára 10cm hosszú. A trapéz háromszöggé kiegészítő egyenlő szárú háromszög szárának hossza 8cm. Milyen hosszú a trapéz rövidebbik alapja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A párhuzamos szelők tételét alkalmazod:

8/18=x/20
160=18x

x=80/9=8,88...cm
1

Egy hete megbeszéltük:
https://ehazi.hu/q/3743
1