Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
726
1. Számítsd ki a síkidom kerületét!
a; A háromszög oldalai: 34 cm 2,4 dm 480 mm hosszúak
b; A négyszög oldalai: 5/4 dm 3/5 dm 1/2 dm 0,8 dm hosszúak
g; A rombusz egy oldala 4,05 dm hosszú

2.b; Agy szabályos kilencszög kerülete 3 3/20m. Milyen hosszú egy oldal?

3.a; Egy háromszög a oldala 7,5 cm-es a b oldal hossza az a hosszának a 80% a c oldalé az a hosszának a kétharmad része.
Mekkora a háromszög kerülete?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1.feladat
a, K=3,4+2,4+4,8=10,6 dm
b, 5/4+3/5+1/2+0,8=3,15 dm
c, 4,05×4=16,2 dm
2.feladat
33/20:9=33/20×1/9=33/180=11/60 m egy oldal
3.feladat
a=7,5 cm
b=7,5×(80/100)=6 cm
c=7,5×(2/3)=5 cm
K=7,5+6+5=18,5 cm
0

Köszönöm szépen!!
0