Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Képlet-behelyettesítés

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1)
a)
a=6
b=8
----------------
k=?
k=2•a+2•b
k=2•6+2•8
k= 12+18
k=30
b)
a=3
b=4
m=9
----------------------
t=?
t=2ab+m•(2a+2b)
t= 2•(a+b)+m •(2a+2b)
t= 2•(3+4) +9• (2•3+2•4)
t= 2•6 +9•(6+8)
t= 12 + 9•14
t=12 + 126
t= 138
c)
a= 6,3
m=8,5
------------
t=?
t= a•m
------
2
t= 6,3•8,5
-----------
2
t= 53,55
---------
2
t= 26,775 ~26,78
0

d)
s=4,5
t=12
---------
v= s
--
t
v= 4,5
-----
12
v= 0,375~0,38
e)
e=3,5
n= 22
L=5,5
----------
T=?
T= L
-------
e•n
T= 5,5
---------
3,5•22
T= 5,5
------
77
T= 0,0714~0,71
f)
h=52
r= 18
---------
v=?
v= 100h
-------
r
v= 100•52
-----------
18
v= 5200
--------
18
v= 288,88~ 288,89
0