Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a betonlap tömege?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1016
Egy betonlap méretei 45 90 és 5 cm. A sűrűsége 2,2 kg/köbdeciméter
Mennyi a lap tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tömeg = térfogat * sűrűség
m = V * ró

Betonlap (feltételezve, hogy téglatest alakú)
térfogata:
V=abc=45*90*5=20250cm3=20,25dm3

tömege:
m=V*ró=20,25×2,2=44,55kg
Módosítva: 9 éve
0