Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!!SOS!! 7perc múlva elkell küldjem ezt a feladatot a tanáromnak, valaki segítsen

Főoldal » Általános iskola » Matematika
497
Egy telefontársaság a mobiltelefon percdíját először 20%-kal, majd az díjat 30%-kal csökkentette. Mennyi volt az eredeti percdíj, ha a mostani 28 Ft? Hány százaléka a mostani percdíj az eredetinek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a mobiltelefon percdíját 20 növelték 30 csökkentették
Számitás
1)
100 => 120
↓-30
90
2)
10
100-(30-20)=90
szé=> százalékérték
szláb=> százalékláb(%)
szé= 28
szláb= 90
----- = 0,9
100
_____________________
a=?
a= szé: szláb
--------
100
a= 28 : 0,9
a= 31
31 Ft volt az eredeti percdíj
A mostani percdíj 90%-a az eredetinek
28:31 = 0,90 •100= 90%
0

Csatoltam képet.
0