Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!!SOS!! Segítsen valaki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
729
Egy 12m m hosszú dróttekercs tömege 2,1 kg. Ebből a drótból 5m-nek mennyi a tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ezt mindig könnyű egy köztes kérdés beiktatásával kitalálni

12 méter-------2,1 kg

1 méter-----? kg
1 méter -----2,1 / 12 = 0,175 kg

akkor már könnyű:
5 méter ----5 ször 0,175 kg = 0,875

persze arányok felírásával is gyorsan megy:

5/12 = x/ 2,1

keresztbeszorzással:
5 ször 2, 1 = 12 szer x
stb
0