Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!!!SOS!!! Kéne egy kis segítség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
333
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4x-4 = 2x+16
2x-4 = 16
2x = 20
x= 10


16x-16 = 6+3x
13x-16 =6
13x = 22
x= 22/13

15-5x=-2x+6
15-3x=6
-3x= -9
x= -9/-3 = 3

3x+x+1 = 4x+ 4
4x+ 1 = 4x+ 4
4x= 4x+ 3

nincs megoldás
számot szorzom néggyel. semmit nem adok hozzá, illetve 3-at hozzáadok. Az eredmény nem lehet egyenlő
-1