Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika_Négyszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
990
1. Egy négyzet kerülete 48 cm. Mekkora az átlója?
2. Egy téglalap egyik oldala 16 cm és kerülete 92 cm. Mekkora az átlója?
3. Egy rombusz oldalai 25cm-esek, egyik átlója 30 cm. Mekkora a területe és a magassága?
4. Egy rombusz két átlója 24cm és 32 cm. Mekkora a kerülete és a magassága?
5. Egy szimmetrikus trapéz alapjai 25 cm és 13 cm, szárai 10 cm-esek. Mekkora a területe?
6. Egy derékszögű trapéz két alapja 15 és 18 cm hosszú, hosszabbik szára 5 cm. Mekkora a kerülete,
területe?
7. Egy derékszögű trapéz magassága 12cm, két átlója 15 cm és 20 cm. Mekkora kerülete, területe?

Előre is köszönöm a megoldásokat. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

7
1. Feladat 48/4*gyök2=16,97 cm
-1

2. Feladat: (92/2 - 16)² + 16² =e², e=34 cm az átló
Módosítva: 6 éve
-1

Csatoltam képet.
-1

Csatoltam képet.
-1

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0