Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfelező tétel/ Feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1191
Sziasztok !
27. Egy derékszögű háromszög két befogója: a = 5 cm , b = 12 cm. Mekkora szeletekre osztja
az átfogót a hozzá tartozó magasság? Mekkora az átfogóhoz tartozó magasság?
28. Egy derékszögű háromszög egyik befogója: a = 12 cm, átfogója: c = 20 cm. Mekkora
szeletekre osztja az átfogót a hozzá tartozó magasság? Mekkora az átfogóhoz tartozó
magasság?

Ezekre keresem a megoldásokat, sajnos számomra ezek érthetetlenek bármennyi videót is nézek meg hozzá.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Csatoltam képet.
0

Köszönöm szépen a segítséget, a képek alapján próbálkozom az utolsó feladattal.
A "p" és a "q"-t hogyan tudnám kiszámolni ? Az átfogóhoz tartozó magasságot m=p*q gyökalatt, így tudom kiszámolni igaz ?
0

Sajnos idáig jutottam, tovább nem igazán megy :(
A képet csatoltam.
0

Kiegészítésként szeretném megjegyezni, hogy az átfogóhoz tartozó magasság nemcsak az átfogó szeleteinek segítségével, hanem az
m = a*b/c
összefüggéssel is számítható.
1