Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani ezt a példát?

Főoldal » Középiskola » Matematika
468
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az alábbi matematika példa megoldásában:

A háromszög egyik oldala 2 méter, ezzel az oldallal szemközti szög 135°. Mekkora a háromszög köré írt kör sugara?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a=2m
sinα=135°
___________
a= 2•R•sinα
2=2•R•sin135°
2=2•R•0,7071 /•R
2R= 2•0,7071
2R= 2,828~2,83/:2
R= 1,415 ~ 1,42 m
R= 1,42 m

0

Köszönöm szépen!
0