Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék!

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
Sziasztok ezt a feladatot megtudná oldani nekem valaki? Minden amit tudok hogy terület és kerületképletet kell használni. Előre is köszönöm! (Megvan jelölve a feladat ami kell)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A síkidom területe `a*magasság`

vagyis a `45 cm^2=7,5 cm*magasság`

`magasság=6 cm`

Ebből már ki lehet számolni a hegyesszöget:

`sin(alpha)= 6/8`

`alpha=48,59°`

Ha a sin függvényt nem tanultátok, megoldhatom másképp is, de nagyon erre hajaz a dolog.

A második fele:

`T=a*b*sin(alpha)`

`0,3214=ab*sin(40°)`

`ab=0.5` vagyis `a=0.5/b `
behelyettesítve ebbe az egyenletbe:

`2(a+b)=3` az lesz, hogy

`2(b+0.5/b)=3`

`2b+1/b=3`

`2b^2+1=3b`

`2b^2-3b+1=0`

ennek az egyenletnek a megoldása pedig b=0,5 és b=1

vagyis a keresett oldalak hossza 0,5m és 1 m


Módosítva: 6 éve
0