Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek részletesen leirja és elmegyarázza valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
Egy (an) számtani haladványban a1 = 2 és a4 =11. Számítsd ki a haladvány első négy tagjának összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₁=2
a₄=11
S₄=?
S₄=(a₁+a₄):2·n
n=4 (4 elem van)
S₄=(2+11):2·4
S₄=13:2·4
S₄=6,5·4
S₄=26
0