Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki lépésről lépésre elmagyarázná hogy oldjam meg?

Főoldal » Középiskola » Matematika
757
4|x-5|-6=0 Ezt az abszolút értékes függvényt kell megoldanom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
+6: 4*|x-5|=6
:4: |x-5|=6/4=1,5

Egy szám ||-e csak akkor lehet 1,5-ha a szám az 1,5 vagy a -1,5, tehát

x-5=1,5, erre x=6,5 a megoldás
x-5=-1,5, erre pedig x=3,5.
Módosítva: 9 éve
2

Legegyszerűbben:
4*|x-5|=6
|x-5|=6/4
|x-5|=3/2
x-5=-3/2
x=13/2
x=7/2
végeredmények: x₁=7/2 x₂=13/2
1