Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek doga

Főoldal » Általános iskola » Matematika
414
A következő adatokból szerkeszthető-e háromszög? a =6m, b = 11m,c =4m
Igen.
Nem.
Nem eldönthető.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem szerkeszthető, mert nem igaz rá a háromszög-egyenlőtlenség hogy bármely háromszög két legkisebb oldalának az összege mindig nagyobb mint a harmadik oldal.6+4 az nincs meg 11 így nem
1