Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrolízis számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
730
Nikkel szulfát (NiSO 4 ) vizes oldatába fémlemezt merítünk. Rajta kb. 100 percig 500 mA erősségű
áram folyik. Hány gramm nikkel válik ki a felületén ennyi idő alatt? (Moláris tömege 58,7 g/mol)
Melyik elektródon válik ki a nikkel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, számítás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egyenlet :
K : Ni2+ + 2e- = Ni
A : 2H2O -> O2 + 4H+ + 4e-

t = 100 min = 6000 s
I = 500 mA = 0,5 A
M = 58,7 g/mol

m = M / z*F * I*t
m = 58,7 / 4*96500*0,5*6000s
m = ....
1