Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
327
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2. a tantermet kétatomos gázok töltik ki, így szabadsági fokuk f=5
a terem térfogata: V=60m³
a nyomás, a külső légnyomás:100000Pa
A belső energia.
Eb=f/2·p·V=5/2·100000·60=15000000=15000kJ

4.)
f=5
ΔT=3K
R=8,314J/mol·K
ΔEb=f/2·R·ΔT=5/2·8,314·3=62,36J

6. Ha hirtelen összenyomjuk (adiabatikus) változás, akkor felmelegszik a levegő. (ilyen eset, amikor a kerékpárodat pumpálod, és a pumpa felmelegszik)
Most nem engedik meg, hogy a gáz felmelegedjen, (lassan) nyomják, van idő a hőcserére, amit a környezetének ad le, nem úgy, mint az adiabatikus összenyomás esetén. (felmelegszik a gáz). Ha 100J energiát "adtunk" a gáznak, akkor a gáz, (ha nem melegedett fel) mind a 100J-t leadta a környezetének, tehát csökkent a gáz energiája -100J-al


2