Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1095
Egy dobozban 100 színes labda található, piros, fehér, piros-fehér. Annak valószínűsége, hogy egy labdát kihúzva, azon lesz piros szín, 0,6. Annak valószínűsége, hogy a kihúzott labdán lesz fehér szín, 0,75. Mennyi piros-fehér labda van a dobozban?

Levezetve szeretném a megoldást, és köszönöm előre is a segítséget!:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a pirosak száma = x
Legyen a fehérek száma = y
A p-f száma a maradék = 100 -x-y


Megadták
0,6 = (x + (100-x-y)) / 100
0,75 = y + (100-x-y) /100


vagyis
100-x = 75
x= 25

és
100-y = 60
y= 40
0