Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudnátok ebben segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
465
Valamelyik alkil-amin moláris tömege 59 g/mol. Mi az összegképlete az aminnak? Írd le a kérdéses, illetve a vele izomer aminok konstitúciós képletét, és nevez el őket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
alkil aminok általános összegképlete: C(n)H(2n+3)N
N = 14 g/mol
C = 12 g/mol
H = 1 g/mol
14 + 12n + 1*(2n+3) = 59
n = 3
tehát C3H9N, ami lehet:
C3H7-NH2 propil-amin de másképp felírva izopropil-amin(sajnos itt nem tudom ezeket megfelelően jelölni neked), C2H5-NH-CH3 etil-metil-amin vagy (CH3)3-N trimetil-amin
0