Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
471
Adott a háromszög két oldala ( a, b ) és az egyikhez tartozó magasság ( va ) . Mekkora a háromszög területe és a másik oldalhoz tartozó magasság ? a = 7,5 cm , b = 5 cm, va = 4 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T=a*va/2=7,5*4/2=15cm²
T=b*vb/2=15=5*vb/2
15=5*vb/2 /*2
20=5*vb /:5
4cm=vb

A háromszög területe 15cm², a másik oldal magassága pedig 4cm.
Azért lett vb, mert a másik va volt és mivel a kettő nem egyenlő, így az a-b felcserélése volt a legjobb megoldás. Ha valamit nem értesz belőle, írj!
0