Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
Mekkora a téglalap alakú szőnyeg területe, ha az egyik oldala 20 dm és a kerülete 10 m.
Mennyiért tisztítják ki a szőnyeget, ha 1 m2 tisztítása 8 euróba kerül ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
K=(a+b)*2
100=(20+b)*2 /:2
50=20+b /-20
30=b
T=a*b=20*30=600dm²=6m²
6*8=48 euróért.
0