Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
331
Milyen ellenállást kapunk, ha egy 0,5 Ω és 0,25 Ω ellenállású vezetőt párhuzamosan kapcsolunk ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
R1 = 0,5 Ω
R2 = 0,25Ω
Re =R 1 * R 2 / R 1 + R 2
Re =0,5 Ω * 0,25 Ω / 0,5 Ω + 0,25 Ω = 0,166666666666667 Ω

Ha megfelelőnek találod válaszom, kérlek jelöld megoldásnak. :)
1